Tulevat Näyttelyt
~Ei NÄYTTELYITÄ VUODELLE 2022~

10.-11.10.2020 Näyttelyt Raumalla

Kutsu_10_2020.jpg

  

Tuomaritilanne elää Koronan vuoksi maahantulosäännöksien mukaan, joten osa tuomareista voidaan joutua perumaan ja uusia kutsumaan tilalle.

29.2.-1.3.2020 Näyttelyt Raumalla

Infokirje.jpg

Infokirjeen_mainos.jpg

 

KnockOut Nomination arvostelujärjestys

Jonna Sivonen

 

Tuomarit arvostelevat kissat kategorioittain, mutta kategoria järjestys ei kaikilla ole pienimmästä suurimpaan etenevä. Tuomari voi esim. aloittaa kategoriasta IV ja tehdä vasta sen jälkeen kategorian I tai aloittaa kategoriasta III ja sen jälkeen tehdä kategorian II. Eri mahdollisuuksia löytyy useita. Seuraa arvostelujärjestystä tarkalleen niin kuin se on siihen kirjattu. Arvostelujärjestys löytyy näyttelyluettelon lisäksi tuomaripöytien luota, screeniltä ja useasta eri kohteesta näyttelypaikalta.

Kissojen arvostelujärjestys kategorian sisällä EI OLE värien mukaan jaettu, vaan luokkien ja sukupuolen mukaan (urokset, naaraat, kastraattiurokset, kastraattinaaraat, nuoret, pennut). Jokaisen ryhmän jälkeen tuomari valitsee heti tuomarin parhaan (urokset + TP, naaraat + TP, kastraattiurokset + TP, kastraattinaaraat + TP, nuoret + TP, pennut + TP). Tuomari EI arvostele ensin koko kategoriaa läpi, vaan tekee joka ryhmän jälkeen heti TP:n. Ole tarkkana, että olet paikalla oikeaan aikaan!

Osa tuomareista aloittaa arvostelut uroksista edeten pentuihin (urokset, naaraat, kastraattiurokset, kastraattinaaraat, nuoret, pennut) ja osa aloittaa pennuista mennen ryhmät käänteisesti pennuista uroksiin (pennut, nuoret, kastraattinaaraat, kastraattiurokset, naaraat, urokset). Osalla järjestys voi olla mikä vaan.

Viereisellä sivulla on arvostelujärjestys, johon on merkattu jokainen kissa vuoronumerollaan arvostelevan tuomarin oikeaan kohtaan.

Värin paras valinta tulee, kun viimeinenkin väriin kuuluva kissa on ollut tuomarin arvosteltavana tai välittömästi sen läheisyydessä. Värin parhaan kohta on kirjattu arvostelujärjestykseen alleviivattuna.

HUOM!

Muutokset ovat mahdollisia. Joka tuomari voi tehdä pientä hienosäätöä asioihin, joten seuraa tarkasti arvostelun kulkua ja varsinkin värin parhaan ajankohtaa. Jos kissoja on poissa, värin parhaat eivät välttämättä toteudu ja arvostelu tapahtuu tällöin nopeammin. Ole oikeaan aikaan arvostelussa. Jos sinulla on epäselvyyttä tai kysyttävää, käänny toimihenkilöidemme ja assistenttien puoleen.

Jos sinulla on useampi kissa ja huomaat, että kissasi ovat menossa samaan aikaan arvosteluun, ilmoita asiasta etukäteen sen tuomarin assistentille, jonka tuomarin luokse et ehdi ajallaan.

 

Paneeli - Best In Show

Paneelin kategoria järjestys tullaan ilmoittamaan näyttelyn aikana.

Paneeli tullaan järjestämään jokaisen kategorian osalta niin, että ensimmäiseksi tulevat pennut, seuraavaksi nuoret, kastraattinaaraat, kastraattiurokset, naaraat ja viimeiseksi urokset. Assistentit esittävät kissat Best In Show:ssa. HUOM! Lauantaina on Best Of Best-kilpailu, jonka johdosta jokaisen luokan voittaja jää odottamaan paneelialueen välittömään läheisyyteen. Kissan voi myös viedä paneelialueen viereiseen häkkiin odottamaan. Jokaisen luokan voittajan on oltava assistenttien kokoomatilassa viimeistään, kun kategorian urokset ovat arvosteltavana.

 

Best In Category, vain lauantaina

Kun kategoriassa on käyty jokainen luokka läpi, kilpailevat luokkien parhaat keskenään koko kategorian voitosta. Viimeiseksi paneelissa ollut urosvoittaja jää paneelialueelle odottamaan, että muiden luokkien voittajat tulevat paikalle (paras uros, naaras, kastraattiuros, kastraattinaaras, nuori ja pentu). Tämän jälkeen tuomarit valitsevat näistä kissoista koko kategorian parhaan kissan.

 

Best Of Best (BOB), vain lauantaina

Kun kaikki kategoriat on käyty läpi, on jäljelle jäänyt neljä kissaa: jokaisen kategorian paras kissa.

Nämä neljä kissaa tulevat paneelialueelle ja tuomarit valitsevat, mikä kissa on paras kaikista eli Best Of Best. Sijat ovat I, II, III, ja IV. Kissojen sijojen ratkettua otetaan yhteiskuva näistä neljästä Best Of Best kissasta omistajineen ja tuomareineen. Omistajat saavat halutessaan esittää kissat Best Of Best kisassa.

Kutsu.jpg